Bröstkirurgi

Bröstkirugin innefattar många olika typer av operationer. Vid bröstförstoring används oftast implantat. Mindre volymökningar kan man åstadkomma med fettransplantation av det egna kroppsfettet. Ifall den egna vävnaden har tunnats ut och blivit slapp och hängig behövs ett bröstlyft tillsammans med implantat. Vid olikstora bröst kan man korrigera olikheten med hjälp av implantat enbart eller i kombination med förminskning och / eller lyft. Vid stora bröst görs en bröstförminskning varvid man tar bort en del av den egna vävnaden. I vissa fall görs en bröstförminskning och lyft först och några månader senare förstoring med implantat.

Inför operation:

Vid konsultation går vi igenom de alternativ som är lämpliga just för dig. Du får fylla i ett frågeformulär om din hälsa, eventuella sjukdomar, mediciner och tidigare operationer.

Vid val av implantat får du testa olika storlekar och former. Du får råd att välja en storlek som passar dig utifrån bröstens och bröstkorgens dimensioner, bröstvävnadens kvalitet samt dina egna önskemål. Är du osäker på storleken du valt på implantaten är du alltid välkommen på ett nytt besök. Ifall det även behövs andra åtgärder för att uppnå ditt önskade resultat, exempelvis ett bröstlyft eller förminskning, diskuterar vi även igenom detta.

Risker vid operation är viktigt att känna till. Vi går igenom de kända riskerna vid ingreppen. Ifall det finns några speciella risker just i ditt fall diskuterar vi också dessa. Du får skriva under ett papper att du delgivits informationen.

Önskar du boka tid för en operation hjälper vi dig att hitta en lämplig tid vid besöket eller vid ett senare tillfälle via telefon. Du kommer då att få ”Råd och instruktioner inför operationen”. Var noga att följa instruktionerna som du får.

Operationsdagen:

Du kommer först att träffa kirurgen, narkosläkaren samt en sköterska som ger dig mediciner inför operationen.

Operationen tar cirka en timme med bröstimplantat, vid bröstlyft i kombination med implantat och bröstförminskning är operationstiden längre. Såren sys med tråd som absorberas i kroppen och behöver ej tas bort.

Efter operationen kommer du till ditt rum för övervakning. Där kommer du att få hjälp med smärtlindring och allmän omvårdnad under tiden du stannar på kliniken.

Efter operationen:

Du åker hem antingen samma dag eller dagen efter operationen. Innan hemgång får du en stöd-BH som du har de första veckorna. Vi ger dig också råd om smärtlindring, stretchning av muskler samt sjukskrivning 1 till 2 veckor.

Ett återbesök sker 1 till 2 veckor efter operationen. Då tittar vi att såren läker normalt och ger nya råd. Vid behov får du komma på flera återbesök. Slutkontroll sker 6 månader efter operationen.


Vi använder enbart Mentors implantat. mentorimplants.se/en

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK