Förvandla kroppen med estetisk plastikkirurgi.

Förvandla kroppen med estetisk plastikkirurgi.

Förvandla kroppen med estetisk plastikkirurgi

Publicerad: 21/2

Efter graviditeter eller betydande viktnedgångar kan kroppens hud på olika områden ha svårt att dra sig samman. Detta kan resultera i besvär såsom hudöverskott på buken, gäddhäng på överarmarna eller lös hud på låren som inte går att träna bort.

För många människor kan detta påverka deras självförtroende och välmående negativt. För dem som söker en lösning på dessa bekymmer kan estetisk plastikkirurgi vara ett alternativ att överväga.

Bukplastik

Ett vanligt ingrepp för att behandla överskottshud och underhudsfett på buken är bukplastik. Vid en stor bukplastik avlägsnar kirurgen överskottshud och fett samt stramar åt den slappa bukmuskulaturen både ovan och nedom naveln. För mindre ingrepp fokuseras åtgärden på att ta bort hudöverskott nedanför naveln. Ibland kan fettsugning kombineras med bukplastiken för att uppnå önskat resultat.

Överarmsplastik

För att behandla gäddhäng eller lös hud på överarmarna utförs överarmsplastik. Genom snitt placerade på insidan av överarmen kan kirurgen avlägsna den överskottshud som stör.

Lårplastik

Vid lårplastik tas överskottshud bort på insidan av låret, vanligtvis genom vertikala snitt längs insidan av låret.

Stusslyft

För att strama upp stussen och avlägsna överflödig vävnad vid troskanten kan stusslyft vara ett alternativ. Ibland kombineras detta ingrepp med bukplastik, vilket då benämns helkroppslyft.

Helkroppslyft

För personer som har upplevt betydande viktnedgångar kan huden hänga löst runt hela kroppen, vilket kan åtgärdas med ett helkroppslyft där överskottshud avlägsnas från olika delar av kroppen.


Läs mer om behandlingarna här >>

Se alla nyheter »